arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

WELKOM IN HET HUIS VAN ALIJN!
 

VOORAF

Om het bezoek van onze gasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken én om onze collectie zo optimaal mogelijk te bewaren, vragen wij je een aantal afspraken in acht te nemen. Wij vragen je rekening te houden met de aanwezigheid van andere bezoekers zodat iedereen in een rustige omgeving kan genieten van zijn museumbezoek.  


 • Wat is mijn toegangsbewijs? Na aanmelding bij de balie ontvang je een toegangssticker. We vragen je om deze op een zichtbare plaats te kleven.  
 • Hoe kan ik betalen in het museum? Ofwel cash of met Bancontact, Visa, Mastercard & Maestro. De vestiaire en lockers zijn gratis.
 • Mag ik fotograferen en/of filmen in het museum? Fotograferen en filmen (zonder flits, zonder statief) voor privé-gebruik is toegestaan indien louter bedoeld als herinnering aan je museumbezoek. Foto’s delen kan via de hashtag #huisvanalijn (Instagram, Facebook, Twitter). Indien het doeleinde van andere aard is (communiefoto’s, trouwfoto’s,
  televisieproductie, publicatie…), vraag je toestemming via info@huisvanalijn.be. De aanvrager vermeldt in de publicatie dat de foto's in het Huis van Alijn werden genomen en bezorgt één exemplaar van de publicatie in elke taal ter bewaring in het archief. 
 • Mag ik tekenen/ schetsen in het museum? Ook schetsen en tekenen in het museum is mogelijk. 
 • Mag ik voorwerpen aanraken in het museum? De kwetsbaarheid van voorwerpen laat niet toe dat ze worden aangeraakt, behalve wanneer dit uitdrukkelijk is toegestaan. Via tekstplaatjes en icoontjes van neus en oor nodigen we je uit om te doen, te ruiken en te luisteren.  
 • Mag ik een paraplu, tas of rugzak meenemen in het museum? Rugzakken, grote tassen en paraplu’s kan je niet meennemen tijdens je museumbezoek. In de vestiaire kan je gebruik maken van gratis lockers, kapstokken en paraplubakken. Het museum is evenwel niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.
 • Mag ik met een huisdier binnen in het museum en/of museumcafé? Huisdieren mogen niet mee in het museum of het museumcafé. Een uitzondering vormen assistentiehonden voor personen met een beperking. Assistentiehonden moeten een zichtbaar kenmerk dragen (fluohesje, hesje met 'assistentiehond' of 'hulphond op). In de binnentuin zijn honden aan de leiband wel welkom.
 • Kan ik iets eten of drinken in het museum? Eten en drinken in het museum is niet toegestaan. Dit kan wel in het museumcafé en de binnentuin. Roken kan enkel in de binnentuin.
 • Is er een plekje in het museum waar ik mijn baby kan verschonen en borstvoeding geven? Ja dat kan! Vraag meer info aan de balie.
 • Kan ik het museum bezoeken als rolstoelgebruiker? We zijn ons bewust van de moeilijke toegankelijkheid van het gebouw voor rolstoelgebruikers. Een deel van het museum is te bezoeken met een rolstoel. Je kan beroep doen op de publieksassistenten en erfgoedbewakers voor hulp en ondersteuning waar nodig. Aan de museumbalie kan je een vouwstoel ontlenen.
 • Kan ik ook zitten in het museum? Bezoekers hebben de mogelijkheid om een klapstoeltje mee te nemen in het museum.
 • Ik heb een reservatie als groep. Waar moet ik de tickets en gids betalen? Gids en tickets worden op de dag van het bezoek aan de kassa afgerekend. Betaling nadien op factuur is ook mogelijk. 
 • Kan ik een groepsbezoek annuleren? Dat kan kosteloos tot 10 dagen voor het bezoek.
 • Is er spreekrecht? Voor groepen met een eigen gids wordt er een spreekrecht aangerekend van 10 euro.
 • Ben ik verantwoordelijk als ouder, leraar of begeleider van kinderen en groepen? Ouders,
  leraren en begeleiders van groepen zijn altijd verantwoordelijk en aanspreekbaar voor het gedrag van hun kinderen of groepsleden. Als ouder of begeleider van kinderen vragen wij er op toe te zien dat de kinderen de museumobjecten niet aanraken. Kinderen lopen niet alleen rond in het museum. Het museum is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.


Om een veilige en rustige omgeving te creëren, vragen wij je om de aanwijzingen van de erfgoedbewakers en onthaalmedewerkers op te volgen, zeker in noodgevallen. Ook bij het gebruik van de rails voor rolstoelgebruikers, vragen wij je de richtlijnen op te volgen.

      
Onze medewerkers, herkenbaar aan hun badge, helpen je graag! Met je vragen kan je bij hen terecht. Wij luisteren ook graag naar je suggesties en opmerkingen. Om onze gastvrijheid zo optimaal mogelijk te maken, mag je ons steeds feedback bezorgen via info@huisvanalijn.be    

Wij wensen je een aangenaam museumbezoek toe!

 

3
28044907482 047097259E Z
20180608 Av Signalisatie Druk C Michiel Devijver 9
Img 0761 Web C Michiel Devijver
20161222 Av Winterdrink 25
20180608 Av Signalisatie Druk C Michiel Devijver 14
20160424 Av Egd Web C Michiel Devijver 11