arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Verhalen van De Zesdaagse

De expo De Zesdaagse vertelde het verhaal van het Belgische baanwielrennen. Over souplesse, surplacen, stayeren en slalommen. Gesp de riempjes vast voor een rit door het leven op en naast de piste. Het leven van legendes, Olympische kampioenen, kleine helden en grote koersen.

Lees meer

Het geluid van de kermis

Ontdek het geluid van de kermis. Aifoon neemt je mee op een recente rit op de paardenmolen, op de breakdance, door het spookkot. Met de foto-expo Terug van de kermis verzamelde het Huis van Alijn foto's vanop de kermis uit het familiealbum.

Lees meer

Dialecten

Kent u het verschil tussen Oost-Vlaams en West-Vlaams? Weet u wat het Gents zo speciaal maakt en wat de typische kenmerken zijn van het Brabants en het Limburgs ? Al ooit Zeeuws-Vlaams en Frans-Vlaams gehoord?

Lees meer

Het geluid van de dingen

Samen met Aifoon onderzoekt en bevraagt het Huis van Alijn de impact van het luisteren in een museale context. We werken aan de uitbouw van een auditieve collectie over het dagelijks leven.

Lees meer

Passe-vite

De collectie van het Huis van Alijn omvat duizenden voorwerpen uit het dagelijkse leven. Paul de Moor koos hieruit 23 voorwerpen. U hoort zijn verhalen, observaties, herinneringen en mijmeringen over o.a. de passe vite, het ganzenbord, blauwsel, de viewmaster, 4711, de millecroquettes en de encyclopedie.

Lees meer