arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Door de omvang van de museumcollectie kan slechts een deel ervan permanent of tijdelijk in tentoonstellingen worden getoond. Het grootste deel wordt bewaard in het museumdepot of in het digitale archief. Omdat wij u nog meer van onze collectie willen tonen, kiest het museum resoluut voor digitalisering. Dit laat ons toe om collectiestukken, foto's en films online te presenteren. We doen dit op verschillende manieren en langs verschillende kanalen. We zetten ze voor u op een rijtje.

MUSEUMDATABANK

Wij inventariseren onze collectie via een geautomatiseerd registratiesysteem Adlib Museum Plus. Eind 2017 zijn 76.296 items geregistreerd. Deze databank is de basis van het collectiebeheer. Elk collectie-item dat wordt geregistreerd heeft een uniek nummer en een foto. Verder worden contextinformatie over de items en informatie over de verwerving, toestand, standplaats en andere nuttige gegevens genoteerd. Elk item krijgt zo een fiche. Vanuit deze databank wordt vertrokken voor de online ontsluiting van de collectie. Momenteel is de collectie niet rechtstreeks via de website ontsloten, maar vanaf 2019 zal dit wel het geval zijn. Bezoekers aan het kenniscentrum STUDIO ALIJN kunnen deze databank op afspraak raadplegen.

ERFGOEDINZICHT.BE

Erfgoedinzicht.be maakt het cultureel erfgoed in Oost- en West-Vlaanderen online toegankelijk. Op deze website kan u de collecties van de deelnemende musea doorzoeken. De collectie van het Huis van Alijn kan u makkelijk via dit portaal raadplegen. Momenteel zijn 28.882 items gepubliceerd via deze website. 

SOCIAL MEDIA

Een selectie beelden, geluiden en video’s zijn gepresenteerd in thematische albums op

FLICKR
www.flickr.com/studioalijn

SOUNDCLOUD
www.soundcloud.com/huisvanalijn

VIMEO
www.vimeo.com/huisvanalijn 

Img 0734 Web C Michiel Devijver
9621211199 A5165A753C Z
Fo 80 00049
9624413368 73Faef9C27 Z