arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Het museum is sinds 1962 ondergebracht in een historisch gebouw. De toegankelijkheid van dit monument is helaas niet optimaal voor personen met beperkte mobiliteit. Er zijn geen liften in het gebouw. De circulatie gebeurt via trappen waardoor de bovenverdiepingen niet bereikbaar zijn voor alle rolstoelgebruikers.

Om bepaalde moeilijkheden te overbruggen hebben wij een aantal initiatieven genomen:

- Voor mensen met beperkte mobiliteit bestaat de mogelijkheid om tot aan het museum te rijden door het voetgangersgebied en uit te stappen aan de ingang van het museum. Gelieve hiervoor contact op te nemen via info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00. Wij zorgen in dat geval voor een tijdelijke vergunning. Met deze vergunning kan je niet door de knippen rijden. Parkeren kan niet in de Kraanlei.

- De toegang tot het museumgebouw wordt gefaciliteerd door rails. Je belt aan en museummedewerkers komen de rails installeren. De rails zijn echter niet toegankelijk voor rolstoelen met ongelijke voor- en achterwielen. We werken er aan om dit te verhelpen. Het is wel mogelijk om een deel van het museum te bezoeken zonder gebruik te moeten maken van de rails. De ingang bevindt zich dan op het niveau van de straat. Na aanbellen kan een medewerker je binnenlaten. 

- Voor bezoekers die moeilijk te been zijn of die onderweg even willen rusten, zijn er lichte en draagbare museumstoeltjes ter beschikking.

- Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen. Vraag aan de medewerker aan de balie meer info. 

- Begeleiders van rolstoelgebruikers of personen met een auditieve of visuele beperking hebben gratis toegang. Het Huis van Alijn is partner van de European Disability Card.

- Assistentiehonden (met zichtbaar kenmerk zoals een fluohesje of hesje met 'assistentiehond' of 'hulphond' op) zijn toegestaan in het museum. Er is water beschikbaar in het museumcafé. 

- Bekijk de plattegrond van het museum 

Meer info over de bereikbaarheid van het museum

Onze museummedewerkers helpen je graag wanneer je dit wenst. Je kan steeds op hen beroep doen.

TOEGANKELIJKHEIDSMEDEWERKER

Bij vragen kan je steeds terecht bij Liesa Rutsaert - Liesa.Rutsaert@stad.gent of T 09 235 38 00

LEG JE BEZOEK OP MAAT VAST

Je kan ons op voorhand contacteren om je bezoek vast te leggen. Dit geldt ook voor evenementen en activiteiten. Dan doen wij al het nodige om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken.

BEGELEIDING VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

Op aanvraag voorzien we voor blinden en slechtzienden persoonlijke begeleiding van het station/bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze extra service.  

Wens je hiervan gebruik te maken? Groepen geven dit door bij hun reservatieaanvraag, individuele bezoekers kunnen hiervoor contact opnemen met toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert.

HUIS VAN ALIJN OP BEZOEK

Het Huis van Alijn ontwikkelde twee expo-pakketten op maat van woonzorgcentra. 

Meer info over HUIS VAN ALIJN OP BEZOEK


SUGGESTIES?

Indien je na je bezoek suggesties voor verbeteringen hebt, mag je ons steeds contacteren. Wij leren graag van je ervaringen om jou en andere bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn.

35205458564 D275D84002 Z
Img 0769 Web C Michiel Devijver
Img 0734 Web C Michiel Devijver
Dsc 01761 Medium
20171216 Av  Nieuw Opening Web C Michiel Devijver 36
20180517 Av Huisvanalijnopbezoek 3