arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

BEZOEK HET HUIS VAN ALIJN MET GIDS

In deze museumrondleiding bezoeken personen met dementie en hun begeleiders een aantal museumkamers die qua thematiek en fysieke afstand op elkaar aansluiten. De gids neemt de tijd om diverse zintuigen (luisteren, aanraken, proeven, ruiken en kijken) aan bod te laten komen. Aan de hand van de museumcollectie (objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld uit de 20ste en 21ste eeuw) worden herinneringen opgehaald en wordt de interactie tussen begeleiders en personen met dementie gestimuleerd. De rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

wie: personen met dementie en hun mantelzorgers / begeleiders / voor jonge personen met dementie raden we deze rondleiding aan 
wat
: zintuiglijke rondleiding, reminiscentie in het museum 
focus
: zintuigen, herinneringen, dagelijks leven in de 20ste en 21ste eeuw, tradities, rituelen, gewoontes
beschikbare talen
: Nederlands 
duur: 1u 
prijs: € 85 (max. 15 deelnemers per gids) + toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen)

info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00
reservatie: bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of T 09 210 10 75 

BELEEF TV

In het museum staat een Beleef TV, een Nederlands initiatief dat mensen met dementie stimuleert om via een groot touchscreen foto's en filmpjes te bekijken of muziek te beluisteren om hun persoonlijke herinneringen te activeren. Een groot deel van de digitale collectie van het Huis van Alijn is op de tv ter beschikking gesteld. De Beleef TV is zo aangepast dat mensen in een rolstoel heel gemakkelijk het scherm kunnen aanraken.

extra: Studio Alijn biedt de museumcollectie digitaal aan voor zorgverleners zodat zij in hun eigen praktijk aan de slag kunnen.


BEREIKBAARHEID

Voor mensen met beperkte mobiliteit, bestaat de mogelijkheid om tot aan het museum te rijden door het voetgangersgebied en uit te stappen aan de ingang van het museum.

Gelieve hiervoor contact op te nemen via info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00. Wij zorgen in dat geval voor een tijdelijke vergunning.

Met deze vergunning kan je niet door de knippen rijden. Parkeren kan niet in de Kraanlei. Voor meer info verwijzen we je door naar de website van de Stad Gent. De dichtstbijzijnde parking is P1 Vrijdagmarkt.

Meer praktische info

Meer info over de toegankelijkheid

Img 0767 Web C Michiel Devijver
20171216 Av  Nieuw Opening Druk C Michiel Devijver 36
Img 0761 Web C Michiel Devijver