arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

BEZOEK HET HUIS VAN ALIJN MET GIDS

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel. 

Via verbale beschrijving leidt de gids je door de museumkamers. Op zintuiglijke wijze ontdek je de rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld uit de 20ste en 21ste eeuw. Hoor, voel, proef en ruik: alledaags is allerminst gewoon!

wie: blinden en slechtzienden, met begeleider/assistentiehond, vanaf 14 jaar  
wat: zintuiglijke rondleiding met verbale beschrijving  
focus: 
zintuigen, dagelijks leven in de 20ste en 21ste eeuw, tijd, tradities, rituelen, gewoontes, herinnering, generaties, museum, collectie  
beschikbare talen: 
Nederlands  
duur: 1u30  
prijs 
per gids: € 85 (max. 16 deelnemers per gids / max. 2 groepen tegelijk) + toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen)

info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00  
reservatie: 
bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of T 09 210 10 75

extra: Op aanvraag voorzien we persoonlijke begeleiding van het station/bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze extra service. We proberen zo het comfort van je bezoek zo optimaal mogelijk te maken. Wens je hiervan gebruik te maken? Groepen geven dit door bij hun reservatieaanvraag, individuele bezoekers nemen hiervoor contact op met toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via Liesa.Rutsaert@stad.gent of T 09 235 38 10.


MUSEUMTEKSTEN

Download hier de museumteksten per kamer (in pdf en zonder opmaak). Je kan ze hier  op voorhand downloaden of in het museum zelf. In het museum is er gratis wifi.

TRAJECT GENT SINT-PIETERS STATION EN HUIS VAN ALIJN

Het Huis van Alijn schreef het volledige traject van het Gent-Sint-Pieters station naar het Huis van Alijn en vice versa uit. 

- Van Gent-Sint-Pieters station naar Huis van Alijn 
- Van Huis van Alijn naar Gent-Sint-Pieters station

TOEGANKELIJKHEID 

Wil je meer info over de toegankelijkheid? Bekijk dan even deze pagina

Meer praktische info over het museum.Blinden En Slechtzienden
33395967824 7Bd464814D Z
20181018 Av Expo Rook Web C Michiel Devijver 31
Schermafbeelding 2017 12 14 Om 14 19 50