arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Fiesta de la Muerte

26.10.2019 - 03.11.2019

Of het ‘Feest van de Dood’. Elk jaar in de periode rond Allerzielen vieren Mexicanen feest en bouwen ze rijkelijk versierde altaren voor overleden familieleden en vrienden! Bloemen, kaarsen, foto’s, lievelingseten en persoonlijke bezittingen, copal, papel picado,…: het zijn slechts enkele van de onderdelen die worden samengebracht tot een heus kunstwerk ter ere van zij die niet meer bij ons zijn. En juist dankzij die ‘ofrenda’ zijn ze er toch… Luiz Marquez bouwt dit jaar zo’n traditioneel altaar in de voormalige kapel van het Huis van Alijn. Kom tijdens de herfstvakantie langs en ontdek meer over de Mexicaanse cultus van de dood.

DOE MEE
Laat je tijdens het bezoek inspireren door de symboliek en kunstwerken. Maak aan de tafel een papel picado, een cavalera of bloemenkrans en laat een boodschap na aan een geliefde overledene. Neem je gemaakte werkjes mee naar huis, een leuke activiteit voor jong en oud.

WAT: Installatie met altaar – Doorlopend aanbod voor families met kinderen van 4 tot 12 jaar
WAAR: Voormalige kapel van het Huis van Alijn
WANNEER: Elke dag 10.00 - 18.00 behalve woensdag (sluitingsdag)
PRIJS: Gratis 
ORGANISATIE: Huis van Alijn i.s.m. Mezcal vzw

Meer?

Zondag 03.11.2019 om 15:00 en 20:00 uur:

PERFORMANCE ‘OFRENDA DE DIA DE MUERTOS’, EEN LIEFDESVERHAAL MET MUZIEK, DANS, POËZIE