arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Museumnacht: Welkom in kazerne Alijn

05.12.2019

Bezoek tijdens museumnacht de expo MIJN LEGERDIENST en begeef je daarna naar de kazerne op het binnenplein. Laat je keuren door de legerarts, voer de bevelen uit van de drilinstructeur, hou de wacht en voer de karweien uit. Kom in legeruniform en word zo onmiddellijk bevorderd. Of ga langs bij de legerkapper, de tondeuse ligt klaar. Vanaf 22:00 uur zorgt DJ Stefaan De Winter voor beats en marsmuziek. De kantine is de hele avond open!

Lees meer

Winterdrink

22.12.2019

De jaarlijkse Winterdrink is een traditie die het museum samen met de Vrienden koestert. Tussen 11 en 13.30 uur staan de soep, glühwein en chocolademelk op het vuur. Samen klinken we op het voorbije jaar en blikken we vooruit op het nieuwe jaar.

Lees meer

Livemuziek@Alijn: Bruno Deneckere & guests

26.12.2019

Bruno Deneckere voorstellen hoeft niet meer. Rasmuzikant en man van de ‘Schone Liedjes’. Al 6 jaar opent en sluit hij de concertreeks ‘Schone Liedjes’ in de binnentuin van Alijn af tijdens de Gentse feesten. Een kerstconcert om naar uit te kijken

Lees meer

Bezoek tentoonstelling Van Eyck, een optische revolutie

08.02.2020

Van Eyck. Een optische revolutie
In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft afreist naar Gent. Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

De grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit
In het MSK Gent worden Van Eycks bewaarde werken samengebracht met werk uit zijn atelier, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. De acht gerestaureerde buitenluiken van De Aanbidding van het Lam Gods staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. Voor het eerst in de geschiedenis wordt buiten de Sint-Baafskathedraal van Gent een tentoonstelling gewijd aan deze revolutionaire panelen van de gebroeders Van Eyck.

Lees meer

Herfstvakantie in het Huis van Alijn

25.10.2019 - 03.11.2019

Op zoek naar een leuke activiteit in de herfstvakantie? Kom naar het Huis van Alijn! Knutselactiviteiten, poppentheater, performance en livemuziek@Alijn. Voor ieder wat wils!

Lees meer