arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Livemuziek@Alijn: RVB Quartet

22.02.2018

RVB Quartet: CD-Release ‘Crossing Dimensions’

Onder de naam RVB Quartet brengen Rebekka Van Bockstal (gitaar), Marius Couvreur (drum), Ambroos De Schepper (sax) en Kobe Boon (contrabas) voornamelijk composities van Rebekka, geïnspireerd door hedendaagse jazzgrootheden als Gilad Helselman, Mark Turner, Wayne Shorter, …

Het jonge viertal vond elkaar in Gent, waar het een bruisend platform vond om zich als band te ontplooien. Noem het Jazz-rock, Modern Jazz of impro-jazz maar laat het vooral het resultaat zijn van vier muzikanten die zichzelf en het publiek trachten te verrassen met momenten van spitsvondigheid in hun samenspel.

In de zomer van 2017 nam de band hun eerste full album op dat uitgebracht wordt op Solidude Records in januari 2018. Het concert in het Huis van Alijn staat dus helemaal in het kader van de voorstelling van dit eerste album ‘Crossing Dimensions’.

De Vrienden van het Huis van Alijn organiseren elke laatste donderdag van de maand een intiem avondconcert op de museumzolder.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het museumcafé is open van 19:15 tot 01:00.