arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

ERFGOEDDAG

28.04.2019

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? 

We bieden volgende activiteiten aan:

Hoe maakte het Huis van Alijn de expo Rook? De curator onthult

Ooit was roken heel gewoon. Het vele rookerfgoed dat vandaag nog bewaard wordt, getuigt hiervan. Vandaag heeft de roker de tijdsgeest tegen. Hoe gaat het museum om met dit moeilijke en beladen erfgoed? Speciaal voor Erfgoeddag neemt de curator je mee door het museum en biedt op deze en al jouw vragen een antwoord. 
Instaprondleidingen voor volwassenen 
Om 10:30 en 15:00 
Start aan de museumbalie. 
Max. 20 personen, vol is vol!
Duur: 1 uur
gratis

Zondag kroketdag

Nog niet zo heel lang geleden waren kroketjes dé feestelijke patatjes op zondag, huwelijks- en communiefeesten. Maar hoe maakt u het? 
We organiseren een grote kroketworkshop. Een expert leert je de perfecte kroketjes maken. Klein en groot gaan aan de slag met de iconische kroketmachine Millecroquettes. Nadat het worstje van puree een krokant jasje kreeg, frituren we het en kan het smullen beginnen. 
Een ideale activiteit voor het hele gezin.

Doorlopend tussen 11:00 en 17:00
Iedereen welkom, vrij in en uit 
Vanaf 4 jaar
gratis
In de binnentuin van het Huis van Alijn

Museumbezoek

Hoofdtentoonstelling én expo Rook 

10:00 - 18:00 gratis 

Wanneer: zondag 28.4.2019
Waar: Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 GENT
Prijs: gratis