arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Daguitstap naar Mechelen

15.06.2019

Vandaag huisvest de kazerne een ingetogen en sereen memoriaal. Aan de overkant staat het nieuwe museumgebouw van toparchitect bOb Van Reeth. In de permanente tentoonstelling kijk en luister je naar de verhalen, documenten en foto's die de stille getuigen vormen van wat er hier gebeurde. Een indrukwekkende portrettenmuur met daarop de foto's van de gedeporteerden vormt de ruggengraat van het museum. Een museumbezoek dat je niet snel zal vergeten.

In de voormiddag geleid bezoek aan de kazerne Dossin: Kazerne Dossin toont je de Belgische bladzijde van de Holocaust. Verhalen, getuigenissen en foto's leiden je door de jaren '40 en tonen de discriminatie en later deportatie van duizenden Joden en Zigeuners. Op deze krachtige plaats van herinnering, vlakbij en in het vroegere verzamelkamp, sta je stil bij mensenrechtenschendingen vroeger en nu. Een absolute must see.

In de namiddag: vrij bezoek aan het historisch centrum van Mechelen.     

Mechelen is een kleine en pittoreske stad met veel charme en historiek, maar die nog het best gekend is voor zijn beiaardschool. Studenten van over de hele wereld leren er de kunst van het klokkenspel. Mechelen is een bloeiende stad met winkeltjes met curiosa, autovrije zones en gezellige kleine pleintjes. De elegantie van honderd jaar oude paleizen en majestueuze kerken heeft op iedereen een aantrekkingskracht.

WAAR? VERTREK EN AANKOMST PER BUS AAN PARKING DAMPOORTSTATION+ 9000 GENT
WANNEER? ZATERDAG 15 JUNI 2019, 9:30 UUR TERUG OM 18 UUR
PRIJS? VRIENDEN 25,- / NIET-LEDEN 30,-
MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS: 40
VRIJE MAALTIJD
ORGANISATIE: VRIENDEN VAN ALIJN

foto (c) Stijn Bollaert