arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Groot Vriendenfeest

22.09.2018 - 22.09.2018

SAVE THE DATE! De datum voor het groot Vriendenfeest wordt verlegd naar zaterdag 22 september!

Pierke van Alijn: Het geheim van de waterput

06.10.2018 - 13.10.2018

Het dorpsfeest komt eraan en ook Pierke en Lowie zijn van de partij. De feeststemming slaat om als agent Amedee met slecht nieuws komt. Blanca, de mooie dochter van boer Coene, is na een avondwandeling niet meer naar huis teruggekeerd. Pierke en Lowie starten een grote zoektocht. 

Lees meer

Opening expo ROOK

18.10.2018

De geur van een sigaar, een pijp in een mondhoek, kleurrijke sigarettenreclames in het straatbeeld. Het zijn stuk voor stuk vertrouwde herinneringen die in onze hedendaagse samenleving vreemd kunnen aandoen.Op donderdag 18 oktober 2018 om 20:00 openen we feestelijk de expo ROOK in het Huis van Alijn. 

Lees meer

Pierke van Alijn: De betoverde roos

20.10.2018 - 27.10.2018

De koninklijke tuinman wil de rozen snoeien maar prinses Imelda wil dat niet zien gebeuren! Sinds haar geliefde prins Floris door de boze tovenaar Tambana in een roos is betoverd, mag geen enkele roos in het land afgesneden worden. Kan Pierke de tovenaar verslaan en de bijzondere roos vinden? 

Lees meer

FilemKING in het Huis van Alijn

28.10.2018

FilemKING is het filmfestival door en voor kinderen in Gent tijdens de herfstvakantie. In het Huis van Alijn brengt het bewegend beeld uit de museumcollectie samen met hedendaagse artistieke kortfilms. 

Als museum van het dagelijks leven beschikt het Huis van Alijn over een rijke collectie familiefilms of home movies die tot 90 jaar teruggaan in de tijd. Denk aan een dagje uit naar de dierentuin, een bezoek aan het circus, pootje baden in zee, kaarsjes uitblazen bij een verjaardag of gewoon wat rollebollen in de tuin.

Breng na de voorstelling zeker ook een bezoek aan het Huis van Alijn. Verwonder je over nog meer oude filmpjes en fotoalbums, verkleed je op je paasbest, knutsel met het vakantieboek uit papa’s kindertijd en snuif de geur van vroeger op.

Lees meer

Pierke van Alijn: De toverboom

30.10.2018 - 31.10.2018

De valse secretaris Savat betovert de burgemeester. Een aanraking met een takje van de Toverboom is de enige kans om de betovering te verbreken. Pierke en zijn vrienden moeten aan de slag.

Lees meer