arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

EXPO ROOK

19.10.2018 - 22.04.2019

De geur van een sigaar, een pijp in een mondhoek, kleurrijke sigarettenreclames in het straatbeeld. Het zijn stuk voor stuk vertrouwde herinneringen die in onze hedendaagse samenleving vreemd kunnen aandoen. 

Rokers vandaag hebben de tijdgeest tegen. Het rookverbod maakt dat je haast nergens nog een sigaret kan opsteken. Toch gaat tabak nog vlot over de toonbank en valt de aantrekkingskracht ervan niet te ontkennen. Achter de hedendaagse sigaret gaat een boeiende geschiedenis schuil. De expo ROOK brengt de mentaliteitsverandering in beeld en toont hoe en waarom we anders tegen roken zijn gaan aankijken. Talrijke foto’s, home movies en voorwerpen getuigen over de plaats die roken inneemt in het dagelijks leven van vroeger en nu. 


BEZOEK DE EXPO IN GROEP MET GIDS

Wat: interactieve rondleiding (in dialoog met de gids)   

Wie: volwassenen   

Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Frans   

Prijs: per gids: € 75 (max. 20 deelnemers per gids | max. 2 groepen tegelijk) + toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen) 

Info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00   

Reservatie: bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of T 09 210 10 75 (BoekjeBezoek)