arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

HOMELESS MOVIES op bezoek op het Limburg Filmfestival

10.01.2019

De moviehuts waren tijdens het weekend van 10,11 en 12 januari 2019 te gast op het Limburg Filmfestival. Het ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt, is reeds aan zijn derde editie toe. Op dat filmfestival kregen de Homeless Movies die 6 kunstenaars gemaakt hebben naar aanleiding van de gelijknamige expo, een bijzondere plek. 

HOMELESS MOVIES treedt buiten de museummuren.

Het Huis van Alijn en gastcurator Edwin Carels nodigden in 2016 zes jonge kunstenaars uit om zich onder te dompelen in de collectie home movies van het museum en er een nieuwe kortfilm uit te distilleren. De kortfilms worden getoond in speciaal daarvoor ontworpen filmcabines. Ze staan telkens op openbare plaatsen ergens in de stad, maar tegelijk isoleren ze de kijker voor een paar minuten van de buitenwereld. Kijkend naar de herinneringen van anderen, krijgen de filmbeelden een nieuw leven in het heden.

COLLECTIE HOME MOVIES

In 2004 lanceerde het Huis van Alijn een oproep ‘Gezocht: bewegend beeld’. Er kwam een massale respons. Meer dan 4000 filmrolletjes, zowel 8mm-, 9,5mm- en 16mm-film werden de afgelopen jaren naar het museum gebracht. Het was de start van de opbouw van een digitaal filmarchief, van de jaren 20 tot de jaren 90. De filmbeelden zijn een onuitputtelijke en fascinerende bron voor de studie van het dagelijks leven. 

FILMCABINES ON TOUR

Voor dit project ontwierp het ontwerpbureau Brussels Lof 6 'movie huts''. De filmcabines zijn bestand tegen weer en wind en kunnen dus op eender welke plek in openlucht staan. De filmcabines kunnen ook gehuurd worden om eigen filmmateriaal te tonen. Interesse? Neem contact op met info@huisvanalijn.be